Ivan Šišak Ćika, zapovjednik DVD Dubravica pokopan je ovaj tjedan, u ponedjeljak, na mjesnom groblju svete Kate u Dubravicama. Isti dan DVD Dubravice upriličilo je komemorativni skup na kojem su se vatrogasci oprostili od svog zapovjednika. Prigodne riječi uputili su mr.sc. Antonijo Brajković, gradonačelnik Grada Skradina, stožerni general Marko Rajčić, njegov ratni zapovjednik i Doris Banić, predsjednica DVD Dubravice. Doris je emotivno i iskreno sažela osjećaje s kojim su ga ispratili vatrogasci, ali i cijelo mjesto:

“U ime dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice izražavamo iskrenu sućut cijeloj obitelji. A naš Ćika imao je veliku obitelj. Bio je i suprug i otac i djed. Ali i mi smo bili njegova obitelj, njegovo stado. Jer bio nam je i otac i brat i prijatelj. Naš brat po vatri, dobri duh našeg društva, naših intervencija ali i putovanja, rođendana, matura, vjenčanja i rođenja. Vrata njegovog doma uvijek su nam bila otvorena. U nevjerici smo i pitamo se kako može umrijeti čovjek kojeg tako iskreno i jako voli toliko ljudi, kojem se toliko ljudi silno raduje pri najobičnijem susretu ili prolasku pored njega? Jer to je bio naš Ćika, naš veseljak na motoru, naš dirigent na požarima, naša moralna vertikala, naš mentor u odrastanju i prijatelj u nevolji. Uz sam spomen njegovog imena još vidimo bezbrižno nasmijano lice koje prkosi svim brigama, nedaćama i životnim problemima. Ćika je sinonim za DVD, jer on je bio alfa i omega našeg Društva, naš životni supervizor i neustrašivi borac.

Dobri naš brat, sa srcem velikim kao naš toranj, dušom dubokom kao Krka, Bog je pozvao i on je sebe i svoj osmijeh samo preselio u drugu dimenziju.

Tužni smo što odlaziš, ali smo sretni i ponosni što smo te imali. Stoga ne brini, putuj mirno prema svojem odredištu. Na vječnoj intervenciji neka ti je laka Hrvatska gruda.

Krka, Dubravice se odjavljuju, laku noć.”

Komentari