Kao što smo i najavili, na Visovačkoj livadi na Pisku, ove nedjelje, 31. srpnja, održan je tradicionalni nogometni turnir Kup grada Skradina. Natjecanje je počelo točno u podne, a natjecalo se jedanaest malonogometnih ekipa pa su neke morale u kvalifikacije za glavni turnir koji je održan po kup sistemu. Ove godine najbolju ekipu okupili su nogometaši Bićina. Oni su u polufinalu pobijedili domaćine, MNK Dubravice s rezultatom 3:1, a u finalu Vaćane 3:0. Naši susjedi, Rupljani, u polufinalu su izgubili od Vaćana nakon jedanaesteraca.

Uz nogometni turnir, po tradiciji ili po inerciji, održana su i natjecanja u muri i briškuli. U briškuli najbolji su bili Pajo i Nina iz Sladića, a u muri Zvone Kusara i Ćiva iz Rupa.

Uz turnir, postavljen je i pano s izborom desetak slika iz povijesti NK Dubravice, koje ove godine obilježavaju 50 godina, a otisnut je i prigodan prospekt o toj važnoj obljetnici koji su posjetitelji mogli besplatno uzeti.

Kao i ranijih godina, okupilo se mnoštvo ljudi. Teško je procijeniti koliko je posjetitelja, gledatelja, kupača, navijača prodefiliralo na Pisku. Gužva je bila takova da su se automobili parkirali duž prilazne ceste u dužini od nekoliko stotina metara. Najveća gužva naravno bila je na šanku gdje se gasila žeđ, ali i na stolovima, livadi, hladovini. Radio je i zog za boće, pa se i tu skupilo mnoštvo ljudi. Uglavnom, dan za pamćenje, ne zbog nogometa (koji je bio kvalitetan i na visokoj razini), nego zbog samog događaja koji je bio povod okupljanja svih dobnih uzrasta, cijelog skradinskog kraja i učinio od ovog natjecanja ono što nogomet obično čini: prvorazrednu društvenu manifestaciju. Organizatori su po tradicionalnom obrascu obavili solidan posao i sve je proteklo u najboljem redu, pečeni janjac i odojak završili su u rukama najboljih, ali uspjeh ovog malog (ali za naš kraj velikog) spektakla obvezuje ih i za osmišljavanje budućih susreta, korekciju koncepcije i jaču medijsku prisutnost. I zbog njih, samog događaja, ali i Dubravica uz koje se ovaj „evenat“ veže!

Komentari